Sivut

sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Våffeldagen

Tänään täällä Ruotsissa on vietetty vohvelipäivää. Tänään on siis se päivä vuodesta, kun saa syödä vohveleita hyvällä omallatunnolla ihan niin monta kuin vain suinkin jaksaa. Pakko rakastaa maata, joka on julistanut omat juhlapäivänsä niin vohveleille kuin kanelipullillekin!
Juhlan kunniaksi päätimme suunnata kaupungille vohveliaamiaiselle. Aamuauringossa kylpevä ja vasta heräilevä Göteborg oli aivan ihana näky. Enää ei harmittanut, että eilinen teekkareiden spring break jäi välistä, vaan oli mukavaa olla kerrankin ajoissa ja pirteänä liikkeellä. Vohvelitkin olivat niin herkullisia, että ovat kyllä juhlansa ansainneet. Kotitekoiset ovat tosin vieläkin parempia kuin kahvilasta tilatut.

"Äkkiä, äkkiä, äkkiä... – Kaks silakkaa kaikilla mausteilla"

Aamiaisen jälkeen piipahdimme matkamessuilla haaveilemassa ja hankkimassa itsellemme pahemman luokan matkakuumeen. Parin tunnin aikana ehdittiin tehdä matkasuunnitelmia ainakin seuraavaksi kahdeksikymmeneksi vuodeksi ja osallistua niin moneen arvontaan, ettei sormet eikä ehkä varpaatkaan riitä niitä laskemaan. Mutta matkakuumeeseeni on luvassa helpotusta jo ihan pian, sillä lähiviikoille on suunnitteilla pari aivan ihanaa reissua. Niistä kuulette vielä pian lisää.
Messujen jälkeen suuntasin vielä hetkeksi kirja seuranani Slottskogeniin nauttimaan auringosta. Slottskogen on valtava puistoalue, jonne koko Göteborg tuntuu kauniina päivinä kerääntyvän. Alueelta löytyy myös kaikille avoin eläinpuisto, jossa voi vaikkapa lenkkeilyn lomassa käydä tervehtimässä monenlaisia otuksia aina lampaista hylkeisiin saakka. Täällä saksalainen ystäväni kertoi nähneensä elämänsä ensimmäistä kertaa niinkin eksoottisen eläimen kuin hirven. Tänään minäkin koin jotain uutta, sillä löysin vihdoinkin kuuluisat pingviinit, joita olen etsiskellyt puistosta jo moneen otteeseen. Pikkuruiset pingviinit olivat kyllä varsinaisia hurmureita. Meillekin kotiin yksi tällainen, jookos?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti