Sivut

sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Feskekörka

Rakastan meren herkkuja sekä kala- ja äyriäisruokia, mutta en ole oikein koskaan tiennyt miten valmistaa niitä itse. Nyt päätin kuitenkin vihdoinkin kokeilla ja suunnata ostoksille Feskekörkaan. Feskekörka on kirjaimellisesti erehdyttävän paljon vanhaa kirkkoa muistuttava rakennus, jossa toimii Göteborgin kuuluisin kalahalli. Feskekörkasta voi napata mukaansa tuoretta kalaa, hummereita, ostereita, rapuja, simpukoita tai mitä meren herkkua mielesi ikinä tekeekään.
Olen kuullut paljon hyvää myös Feskekörkan seafood-ravintoloista, vaikka vielä en ole niitä itse päässytkään testaamaan. Mutta yksi kiva ja tunnelmallinen paikka, jota voin suositella on Hagassa sijaitseva Sjöbaren, jossa kannattaa piipahtaa vaikkapa lounaalla. Sjöbarenin lounaslistalta löytyvä katkarapu-simpukkapasta on taivaallista!Feskekörkasta mukaani tarttui 700 grammaa sinisimpukoita, joista syntyi yllättävän helposti oikea juhlaillallinen kahdelle. Ystäväni tietävät kuinka uusavuton olenkaan keittiössä, joten se että minä sanon jonkin onnistuneen helposti tarkoittaa, että kuka tahansa onnistuisi tässä hommassa. Kokeile vaikka!
Tarvitset:

  • n. 700 g sinisimpukoita
  • oliiviöljyä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 4 dl valkoviiniä
  • 3 dl ruokakermaa
  • ripaus suolaa & mustapippuria
  • tuoretta persiljaa

Tee näin:
 Pese simpukat kylmän veden alla ja varmista että ne elävät. Kopauta simpukkaa pöydän pintaan ja katso sulkeutuuko simpukan kuori. Jos kuori ei sulkeudu, älä käytä simpukoita ruoassa. Jos kuoret ovat valmiiksi kokonaan kiinni tarkista, että ne aukeavat viimeistään keittovaiheessa.Kaada kattilan pohjalle loraus oliiviöljyä ja lisää musrkatut valkosipulinkynnet. Kaada joukkoon valkoviini ja kuumenna seos höyryävän kuumaksi. Lisää simpukat ja keitä miedolla lämmöllä kunnes simpukoiden kuoret aukeavat. Lisää kerma, suola ja pippuri ja anna kiehua vielä hetki. Ripottele päälle persiljaa ja herkuttele heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti