Sivut

torstai 22. maaliskuuta 2012

Fikan vastapaino

Tämä kevät on ollut yhtä suurta fikaa. Ihania uusia kahviloita ja suussasulavia herkkuja, joita kaikkia täytyy tietenkin testata vähintään kerran. Yliopistollakin kahvitaukoja on kirjaimellisesti joka tunnin välissä. 

– Ei hyvä.

Onneksi ihanat ja aurinkoiset kevätkelit ovat viime aikoina huudelleet minua yhä useammin lenkille. Hyvä, sillä muuten tässä käy vielä niin, että väsähdän täysin ja alan näyttää kesäkuussa itsekin uunissa paisuneelta kanelipullalta. Mukavimmat lenkkipolut olen tähän mennessä löytänyt Slottskogenista ja Delsjön-järven alueelta, jonne on täältä meiltä tosin jonkin verran matkaa.


Viime viikolla hankin vihdoin ja viimein myös salikortin Göteborgista, mikä oli kyllä enemmän kuin hyvä päätös. Valitsin kolmen kuukauden jäsenyyden Fysikenille, joka on erityisesti opiskelijoiden suosima kuntokeskus. Kuntosalien jäsenyydet ovat täällä muuten selvästi edullisempia kuin Suomessa, jos yliopistoliikunnan mahdollisuuksia ei lasketa mukaan. Fysikenin jäsenyys maksaa kolmen kuukauden sopimuksella opiskelijoille noin 40 euroa kuukaudessa, pidemmillä sopimuksilla se olisi ollut vielä selvästi edullisempi. Kaserntorgetin Fysikenillä saa mukavan alkulämmittelyn jo siinä, kun juoksee portaat ylös seitsemännessä kerroksessa sijaitseville pukkareille. Vanhan kivitalon ikkunoista avautuu mukava maisema kaupungin ylle.

Päätimme myös ilmoittautua tyttöporukalla toukokuun alussa järjestettävään juoksutapahtumaan, joten nyt täytyy ihan tosissaan alkaa treenata. Tämä päätös on kyllä myös avain mahtava motivaattori. Nyt siis läppäri sivuun ja lenkille! Jääkapissa odottaa pari purkkia Keson raejuustovälipaloja – kiistatta tämän maan mahtavimpia treenieväitä. Olen ehtinyt parissa viikossa kehittää näihin täydellisen addiktion, kerrankin normaalia terveellisemmän sellaisen. Toivottavasti näitä aletaan tuoda Suomeenkin viimeistään sinä päivänä, kun palaan takaisin.

Fika
-hetkistäni en silti luovu. Nyt herkuttelen vain hieman paremmalla omallatunnolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti