Sivut

torstai 27. lokakuuta 2011

Lilla Lilla Edet

Oletteko koskaan kuulleet paikasta nimeltä Lilla Edet? Ei haittaa, jos ette. Se sijaitsee vajaan tunnin ajomatkan päässä Göteborgista, Götajoen varrella. Se on sellainen unelias pieni kylä, jonka väestöstä suurin osa näyttäisi olevan reippaasti keski-iän paremmalla puolen ja jossa on yksi kauppa, yksi kahvila ja jostain kumman syystä ainakin kolme kampaamoa. Ei mitenkään poikkeuksellisen viehättävä, muttei rumakaan. Siellä on paljon vanhoja tammia, tuulimyllyjä ja upeat, korkealle kohoavat lenkkipolut. Ja ainakin yksi kamalan kylmä vanha talo, jossa tuulee sisällä.
Kerron tämän siksi, että olin siellä lomalla.
Ei sillä, että olisin sinne vartavasten halunnut, vaan koska poikaystäväni sattui olemaan syyslomani aikaan parin viikon työkeikalla pikkukaupungissa, jossa myös hänen veljensä perheineen nykyisin asustaa. Kylmä vanha talo puolestaan oli ilmainen majapaikka ja samalla hyvä tukikohta Göteborgin reissuille.
Oikeastaan kerron tämän siksi, että pääsisin lisäämään blogiini muutaman kuvan, joista pidän. Ja todeta, että lomalla tärkeintä ei ole paikka eikä edes toimiva lämmitys vaan ihmiset ja fiilis.
Onneksi satun olemaan niitä ihmisiä, jotka rakastavat kynttilöitä, villasukkia, kuumia kylpyjä ja vieläkin kuumempia juomia. Näillä eväillä tuulinen talo nukkuvassa pikkukaupungissa olikin nimittäin yhtäkkiä varsin viihtyisä paikka.
Kirjoittelen pian lisää lomapäivistäni Göteborgissa, joten ensimmäinen kurkistus tulevaan opiskelukaupunkiini onkin siis jo tässä vaiheessa luvassa. Nyt on muuten tullut aika tehdä myös kevään kurssivalinnat, joten seuraavaksi siirrynkin siis pähkäilemään niitä. Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti