Sivut

torstai 20. lokakuuta 2011

Pikavisiitti Tukholmaan

Torstai-iltana pakkasin laukkuni ja hyppäsin lentokoneeseen, joka kiidätti minut hetkessä takaisin Tukholmaan. Edessä oli odotettu syysloma Ruotsissa, ja samalla myös pikavisiitti Tukholmaan ja Sollentunan talolle.
Kuukaudessa Tukholma oli ehtinyt muuttaa väriään, ja myös vihreä Kungsträdgården, jonka läpi kuljin töihin lähes päivittäin, oli alkanut muuttua kullankeltaiseksi. Vaikka aurinko paistoi yhtä kirkkaasti kuin heinäkuussa, tuuli oli niin kylmä, että aamulenkilläni Skeppsholmenissa haaveilin piposta ja rukkasista. Silti siellä kaupungin vilinässä kierrellessä tuntui, että olisin ollut poissa ainoastaan pienen hetken.
Vaikka ehdin nauttia syksyisestä Tukholmasta vain yhden kokonaisen päivän ajan, kului se sitäkin mahtavimmissa merkeissä. Perjantaina Tukholmassa vietettiin nimittäin harjoittelupaikkani Studentumin 10-vuotisjuhlia, joissa juhlistettiin samalla myös uutta kansainvälistä konserninimeä, Educations.com Media Group (EMG).
Tarina EMG:n takana on inspiroiva. Kymmenen vuotta sitten kolme nuorta ruotsalaista opiskelijaa saivat idean koulutusvaihtoehtoja esittelevästä sivustosta, jonka kautta jokaisen olisi mahdollista löytää oma koulutuksensa. Tästä ideasta kasvoikin kymmenessä vuodessa noin sata henkilöä työllistävä konserni, jolla on toimintaa seitsemässä eri maassa, ja jonka hakupalveluita käyttää kuukausittain yli 2 miljoonaa henkilöä ympäri maailmaa. Ehdottomasti juhlimisen arvoinen saavutus ja samalla loistava esimerkki siitä, mitä omaan ideaan uskomalla ja ystävien tuella voikaan saavuttaa.
Juhlien virallisen osuuden pitopaikkana toimi kuuluisa 1860-luvulla rakennettu Berns Salonger, joka oli häikäisevämpi kuin osasin edes odottaa. Juhliin oli kutsuttu konsernin työntekijöiden lisäksi noin parisensataa kutsuvierasta, joten tuttujen joukossa näkyikin myös melkoinen määrä minulle uusia kasvoja. Berns Salonger on muuten varmasti yksi Tukholman kauneimmista ravintolamiljöistä, joten kaikkien pientä luksusta kaipaavien Tukholman vierailijoiden kannattaakin suunnata Berzelii parkin laidalle ja testata esimerkiksi paljon puhuttua Bernsin aasialaista brunssia tai herkullista jälkiruokabuffetia.
Bernsin jälkeen juhlat jatkuivat toimistolla, jossa nautimme alakerran ravintola Crèmen loihtimasta ihanasta illallisesta ja maistelimme baarimestarikoulun poikien taituroimia cocktaileja. Baaritiskin lisäksi toimistolle oli rakennettu jopa kunnon tanssilattia asianmukaisine äänentoistoineen ja valaistuksineen, joten koko paikka näytti varsin erilaiselta kuin muistan sen tavallisina arkipäivinä näyttäneen. Puolenyön maissa me yövirkuimmat juhlijat suuntasimme vielä jatkamaan iltaa läheiseen Café Opera -yökerhoon, jonka kristallikruunujen alla loppuilta sujuikin rattoisasti.
Olen hirmuisen onnellinen, että pääsin mukaan juhliin ja sain tilaisuuden nähdä taas suurimman osan koko EMG:n mahtavasta porukasta. Stort grattis hela EMG och tack för en riktigt trevlig kväll!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti