Sivut

torstai 13. lokakuuta 2011

Kaukokaipuu

Minulla on haave, joka saa valtavat mittasuhteet aina silloin, kun talven kylmyys kolkuttaa ovelle.
Tahdon tutustua taianomaisiin kaukaisiin paikkoihin, joita olen nähnyt vain valokuvissa ja tavata ihmisiä, joiden elämäntyyli on täysin erilainen kuin omani. Haluan patikoida vuorille, upottaa varpaani valkoiseen hiekkaan ja nähdä rauniokaupungin, jonka kulttuuri on jo sammunut. Tahdon saada rusketusraidat silloin kun Suomessa sataa lunta.
Rakastan kaupunkilomia ja olen päässyt näkemään aivan mahtavia ja inspiroivia paikkoja Euroopassa. Mutta koskaan ikinä en ole käynyt missään Euroopan ulkopuolella. Maailmassa on siis suuri virhe, joka vaatisi kipeästi korjaustoimenpiteitä.
Ei sillä, ettenkö olisi parhaillaan tosi onnellinen ja innoissani tulevasta matkastani Ruotsiin. Mutta voi kuinka kaipaisinkaan jonnekin paljon paljon kauemmaksi!
Haaveilen kovasti reppureissusta tai jännittävästä seikkailulomasta, mutta toisaalta sen vastapainoksi olisi ihanaa päästä myös rentoutumaan ja nauttimaan pienistä rantaloman ylellisyyksistä, kuten vaikkapa rennosta päivästä aurinkotuolissa tai upeasta rannalle katetusta illallisesta auringon laskiessa. Ennen kaikkea haluaisin päästä nauttimaan ajasta ilman mitään opiskeluun tai töihin liittyviä velvoitteita, kiirettä tai stressiä.
Olen saanut jostain päähäni, että viihtyisin kamalan hyvin Indonesiassa. Unelmieni reissu voisi suuntautua vaikkapa Balille, Sumatralle tai Malesiaan, Kuala Lumpurin kautta Borneoon ja takaisin. Poikaystäväni puolestaan haaveilee palavasti Etelä-Amerikan matkasta, ja sinnekin kyllä lähtisin aivan yhtä mielelläni mukaan. Miten ihanaa olisikaan päästä vaikkapa Peruun ja nähdä häikäisevä Machu Picchu, lähteä vaellusreissulle Chileen tai kokea Buenos Airesin syke argentiinalaisia viinejä maistellen.
Sitten tahtoisin myös päästä silittämään koalaa. Ja sehän tarkoittaa sitä, että myös Australian matka täytyy lisätä to do-listalleni. Australian luonnonihmeiden lisäksi tahtoisin kokea myös Sydneyn metropolin huumaavan tunnelman ja tutustua eksoottiseen Uuteen-Seelantiin.
Haaveilu on toisinaan ihan hirvittävän mukavaa. Kirjoihin sekä erilaisiin matkailulehtiin, -sivustoihin ja -blogeihin uppoutuessa tuntuu toisinaan, että olen jo puolimatkassa. Tällä hetkellä oma matkabudjettini riittää nipin napin Ruotsiin asti, joten kaukomatka säilyy edelleen haaveena vain. Mutta odottakaahan sitä päivää, jolloin viimein jätän graduni tarkastettavaksi. Sinä päivänä minä varaan matkan sinne missä pippuri kasvaa.
Sitä odotellessa nautin kauniista Skandinaviasta ja tutustun kaukaisiin paikkoihin ja vieraisiin kulttuureihin omassa lukunurkkauksessani. Bon Voyage!
Kuvat: Pinterest.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti