Sivut

tiistai 1. marraskuuta 2011

Sneak Peek: Göteborg

Vaikka vaihtoni Göteborgissa alkaa vasta tammikuussa, otin syyslomalla pienen varaslähdön ja tein nopean vilkaisun tulevaan opiskelukaupunkiini. Ja oikein lupaavalta näytti!
Sanotaan, että Göteborg on suurkaupunki, jossa voi tästäkin huolimatta nauttia pienen kaupungin kodikkaasta tunnelmasta. Asukkaita kaupungissa on noin 550 000 eli vain hieman Helsinkiä vähemmän. Keskustan alueella kaiken oleellisen löytää kuitenkin kävelymatkan päästä ja suunnistamaan oppii helposti, sillä kaikki kadut tuntuvat lopulta vievän pääkatu Avenynille.
Syyslomareissullani kiertelin kaupunkia lähinnä shoppailumielellä, ja mahdollisuudet tähän puuhaan Göteborgissa tuntuivatkin olevan todella hyvät. Suurimmat ketjuliikkeet ovat keskittyneet erityisesti Kungsgatanin, Fredsgatanin ja Drottninggatanin varsille. Nordstanin valtava kauppakeskuskompleksi puolestaan pitää sisällään lähes 200 liikettä sekä useampia kahviloita ja ravintoloita. Keskustan pienemmiltä sivukaduilta löytyy myös aivan ihania pieniä putiikkeja, kahviloita ja second hand-liikkeitä, joihin sain ainakin oman pienen ostosbudjettini hyvin kulutettua. Ja jos tämäkään ei riitä, lisää shoppailtavaa tarjoilee tietysti myös pitkä pääkatu Avenyn, jonne myös suuri osa kaupungin yöelämästä on keskittynyt.
Olimme kuulleet huhuja siitä, että ravintola Heaven 23 tarjoilee kaupungin parhaat tai ainakin kuuluisimmat katkarapuvoileivät, joten yhtenä iltana päätimmekin testata niitä. Voileipien suosiosta esimakua antoi jo se, että nopean vilkaisun jälkeen huomasin räkmackan löytyvän vähintäänkin joka toisen asiakkaan lautaselta. Makuelämyksen lisäksi kokemuksessa oli muutakin taivaallista, sillä ravintolasta avautuivat upeat näkymät kaupungin ylle.
Odotan kyllä jo niin innolla, että pääsen tutustumaan kaupunkiin paremmin. Iso pala sydämestäni jäi kesän jälkeen Tukholmaan ja kaipaan sinne edelleen kovasti takaisin. Göteborg vaikutti kuitenkin omalla tavallaan ihanalta ja erilaiselta, mikä saikin minut uskomaan, että vaikkei se nyt ihan Tukholma olekaan, tulen varmasti viihtymään oikein hyvin myös tässä kaupungissa.
Pohdiskelen edelleen kuumeisesti kevään kurssivalintojani. Valinta on tuottanut hieman päänvaivaa lähinnä siitä syystä, että opintokokonaisuudet Göteborgin yliopistossa ovat omaan yliopistooni verrattuna erittäin laajoja (suurin osa 7,5-15 opintopisteen kursseja), joten yhden lukukauden aikana ei kovin montaa eri kurssia ehdi suorittamaan. Valinnanvaraa puolestaan on tästäkin huolimatta runsaasti, ja monet kivat kurssit menevät keskenään kurjalla tavalla päällekäin.
Oma tiedekuntani Göteborgissa tulee olemaan samhällsvetenskapliga fakulteten eli yhteiskuntatieteellinen tiedekunta. Tiedekunta järjestää erityisesti vaihtareille tarkoitettuja englannin kielisiä kursseja, joille vaihto-opiskelijoilla on myös taattu osallistumispaikka. Myös muille sekä oman että muiden tiedekuntien kursseille saa hakea, mutta näille ei suinkaan aina mahdu tai pääse mukaan. Toivotaan kuitenkin, että minulla on kurssivalintojen suhteen hieman onnea matkassa ja pääsen lopulta toivomilleni kursseille.
Aika lailla tasan kaksi kuukautta lähtöön! Vähän jo jännittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti