Sivut

lauantai 3. syyskuuta 2011

Aamuaurinkoa Tukholmassa

Työmatkani Sollentunasta Studentumin Blasieholmenilla sijaitsevalle toimistolle kestää vajaan tunnin, joten kesän aikana olenkin joutunut totuttelemaan varsin aikaisiin aamuherätyksiin ja reippaisiin aamukävelyihin työmatkan muodossa.
Vaikka en todellakaan ole aamuihminen, enkä koskaan ole ystävystynyt herätykellon kanssa, varhaisissa aamuissa on myös valoisa puolensa. Varsinkin tähän aikaan vuodesta aurinkoisissa aamuissa on minusta jotain tosi kiehtovaa. Ilma tuntuu jo syksyisen kirpeältä, aurinko paistaa matalalla ja saan kietoa kaulaan lämpimän lempparihuivini.
Tukholmakin näyttää aamuauringossa ihan erilaiselta.
Koska aamut täällä Tukholmassa alkavat käydä uhkaavasti vähiin, päätin vihdoin pakottaa itseni ylös sängystä hieman aikaisemmin, napata kameran olalleni ja lähteä aikaisemmalla junalla kohti toimistoa. Halusin nimittäin kovasti näyttää teille edes pienen palasen siitä, miten kivalta Tukholma voi aamuauringossa näyttää.
Ennen aamukahdeksaa kaupungilla liikuu vain vähän ihmisiä, ja erityisesti turistikaupunginosat näyttävät kovin erilaisilta kuin päivisin. Kaupungilla viilettää tummiin pukuihin ja lenkkitossuihin pukeutuneita liikemiehiä, ja minä olen ainoa, joka ottaa Gamla Stanissa valokuvia. Centralstationilla tuoksuu tuore pulla ja Drottninggatanin varrelta voi napata mukaansa halpaa kahvia ja pientä aamupalaa.
Vaikka olen yleensä aamuisin aivan koomassa, tänä aamuna ei väsyttänyt yhtään.
Aamuja mahtavassa harjoittelupaikassani on jäljellä nyt enää viisi, mikä tuntuu tosi oudolta ja haikealta ajatukselta. Jäisin tänne niin mielelläni vielä pidemmäksi aikaa, jos yhteisöviestinnän opintoni Jyväskylässä eivät kutsuisi minua jo kiireellä takaisin.
Nyt tuntuu, että olen juuri ehtinyt kotiutua tänne Tukholmaan ja sisäistää kaikki tärkeimmät työssäni vaadittavat asiat. Ja siksi onkin niin sääli lähteä takaisin kotiin juuri nyt. Mutta onneksi viikonlopulle ja ensi viikolle on kuitenkin jo suunniteltu kaikkea kivaa työporukalla, joten ihan vielä ei suru ehdi puseroon.
Kivaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti