Sivut

perjantai 9. syyskuuta 2011

Lähtötunnelmia Tukholmasta

Syksyn saapuessa ja harjoitteluni lähestyessä loppuaan olen huomannut haaveilevani salaa vaikka ties mistä.
Kuten vaikkapa sellaisista pienistä suurista jutuista kuin graafisen suunnittelun ja valokuvauksen intensiivikursseista, ruotsin kielen opinnoista sekä kivasta pienestä kerrostalohuoneistosta ja työpaikasta Tukholmassa...
Kaikki nämä haaveet liittyvät jollain tavalla myös siihen, ettei minusta tunnu vielä lainkaan siltä, että olisin nähnyt Tukholmaa tarpeeksi, ja olisin valmis jättämään tämän kaupungin taakseni. Kolmen kuukauden aikana olen nähnyt paljon, oppinut enemmän ja tavannut aivan mahtavia uusia ihmisiä, joita tulee varmasti kova ikävä. Vaikka on toisaalta myös ihanaa päästä takaisin omaan kotiin ja opintojen kimppuun, sekä nähdä ystäviä, perhettä ja kaikkia niitä ihania ihmisiä, joita olen kesän aikana ikävöinyt, tuntuu lähteminen silti tosi haikealta.
Oli muuten mahtavaa, että työkaverini onnistuivat yllätyksekseni lukemaan ainakin kaksi yllä mainituista haaveistani, sillä sain eilen läksiäislahjaksi valokuvausoppaan, johon on koottu myös näppäriä kuvankäsittelyvinkkejä. Aloittelevan valokuvausharrastajan unelma! Tämä opas tulee aivan varmasti ahkeraan käyttöön, tusen tack!
Eilen illalla vietettiin Sollentunassa myös grill & chill -iltaa eli minun ja Antin läksiäisiä, joissa samalla juhlistettiin myös Maijan paluuta Tukholmaan. Grillattiin, syötiin hyvin ja vietettiin laatuaikaa hyvässä seurassa. Paljon parempaa keskiviikkoiltaa en osaisi edes kuvitella. Ihanaa, että niin moni pääsi tulemaan, vaikka päätettiinkin pitää juhlat keskellä viikkoa. Tuhannet kiitokset myös kaikille näihin juhliin osallistuneille sekä hengessä mukana olleille!
Maanantaina lähden siis takaisin Jyväskylään opintojeni pariin, ja huomenna on viimeinen työharjoittelupäivääni täällä Studentumilla. Kesä Tukholmassa alkaa nyt siis todellakin olla ohitse, mutta kotiin lähden joka tapauksessa paljon rikkaampana, monen kivan muiston sekä uuden osaamisen kanssa.
Jyväskyläänkään en ehdi kovin pitkäksi aikaa paikallani jäämään, sillä kevätlukukaudeksi vaihdan taas maisemaa, ja suuntaan tällä kertaa Ruotsin länsirannikolle, Göteborgiin. Lähden siis tammikuussa vaihtoon Göteborgin yliopistoon opiskelemaan mediaa, viestintää ja suhdetoimintaa. Ja sen jälkeen ovatkin sitten kaikki ovet auki, ja nähtäväksi jää, mitä jännittävää sitten tapahtuu.
Viimeiseksi viikonlopuksi saan vielä tänne Tukholmaan vieraakseni kaksi hyvää ystävääni Suomesta, joten kivaa tekemistä ja hyviä hetkiä on siis tiedossa. Ja joudun ehkä myös tuhlaamaan ne viimeisetkin kruununi ja tekemään viime hetken shoppailukierroksen Tukholmassa. Olkoon se läksiäislahja minulle itselleni.
Tack och adjö Stockholm! Tack Studentum och alla ni fina människor! 
Hoppas vi ses så snart som möjligt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti