Sivut

torstai 11. elokuuta 2011

Fjäderholmarna

Haaveissani on käydä vielä tämän kesän aikana tutustumassa tarkemmin Tukholman kauniiseen saaristoon, mutta vielä en ole saanut aikatauluuni tällaista reissua mahtumaan. Saaristoidylliä pääsee kuitenkin maistamaan myös hyvin lähellä Tukholmaa, Fjäderholmarnan saaristossa. 
Tutustuin Fjäderholmarnaan ensimmäistä kertaa työharjoittelupaikkani mahtavien kesäjuhlien merkeissä. Kesäkuun lopussa hyppäsimme työpäivän jälkeen lähes koko toimiston voimin laivaan, ja matkasimme saaristoon nauttimaan auringosta ja työkavereiden hauskasta seurasta. Saarella juhlien ohjelmassa oli sarja päättömiä joukkuekilpailuja pussijuoksusta köydenvetoon, uintia sekä illallinen Fjäderholmarnas Krog -ravintolassa, jonka kotisivuilta löytyy muuten kivoja ja tunnelmallisia kesäkuvia koko saaresta.
Viime viikolla suuntasin Fjäderholmarnaan uudelleen mukanani tällä kertaa poikaystävä, viltti ja piknik-eväät. Siinä meren rantaa ympäröivillä kallioilla istuskellessa ja ilta-auringon paistaessa tuntui hetken siltä, että olisi ollut jossain ihan muualla kuin alle puolen tunnin laivamatkan päässä suurkaupungista. Ei siis ollenkaan ihme, että tämä Tukholman lähin saaristo on varsin suosittu niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa.
Laivamatka Tukholmasta Fjäderholmarnaan kestää noin 20 minuuttia ja laivoja kulkee puolen tunnin välein ainakin Nybrokajen laiturilta ja Slussenista. Meno-paluulippu maksaa 110 kruunua, mutta on ehdottomasti hintansa arvoinen. Saarelta löytyy kauniin luonnon lisäksi myös käsityöverstas, pieniä putiikkeja sekä useampi ravintola/kahvila. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti