Sivut

perjantai 3. helmikuuta 2012

Talvi saapui västkustenillekin

Täällä Göteborgissa on tuntunut viime päivinä kotoisan talviselta. Ei – mittari ei vielä näytä puoliakaan Suomen 30 asteen paukkupakkasista ja lunta on maassa vain muutama sentti, mutta talviselta tuntuu jo kuitenkin. Kävin eilen lenkkeilemässä läheisellä Delsjön-järvellä ja otin samalla muutamia kuvia länsirannikon talvimaisemista.
Tuntuu muuten jotenkin hurjalta, että vaikka takana on vain muutama kunnon pakkaspäivä, ovat göteborgilaiset jo suunnanneet sankoin joukoin jäätyneille järville luistelemaan. Jäälle on kuulemma jo aivan turvallista mennä, mutta jotenkin se vaan silti tuntuu aikaiselta. Mutta ehkä se on vain se Pikku Kakkosen loppuanimaation aiheuttama trauma, jonka takia me 80-luvulla syntyneet suomalaiset yleensä odotamme niin kauan kunnes jää varmasti kestäisi karhunkin painon.
Kävin maanantaina yliopiston ruotsin kurssin lähtötasotestissä, joka oli muuten yllättävän haastava siihen nähden mitä olin odottanut. Göteborgin yliopisto järjestää vaihto-oppilaille neljän eri tason kielikursseja: kaksi alkeiskurssia sekä kaksi edistyneemmän tason jatkokurssia. Toisin kuin esimerkiksi EILC-kursseille (Erasmus Intensive Language Courses), näille kielikursseille myös suomalaiset vaihtarit ovat tervetulleita. Jokaisen jatkokursseille hakevan täytyy kuitenkin läpäistä ennen kurssia lähtötasotesti, jonka mukaan määräytyy myös mihin ryhmään pääset mukaan. Testin tulokset tulivat eilen ja pääsin onneksi mukaan edistyneimmän tason ruotsin kurssille, josta olenkin jo ehtinyt kuulla paljon hyvää. Tämän lisäksi aloitan ensi viikolla Folkuniversitetetissä toisen, Svenska i affärslivet -nimisen kielikurssin, joka keskittyy enemmän työelämässä tarvittavaan kielitaitoon. 
Luvassa on siis sen verran intensiivinen kielikurssiputki, että jos ei nyt ala tulla sujuvuutta siihen ruotsiin, niin sitten varmaan täytyy jo luovuttaa.
Nyt yritän käyttää muutaman tunnin tehokkaaseen opiskeluun ennen after workille lähtöä. Tarkoitukseni olisi alkaa valmistelemaan kotitenttiä, jonka deadline onkin jo ensi keskiviikkona. Ensimmäistä kurssiani on takana vasta pari viikkoa, mutta oletuksena on, että kurssikirjan pitäisi jo tässä vaiheessa olla luettuna. Kotitenttiä ja loppukurssilla toteutettavaa ryhmätyötä varten saimme vielä lisälukemiseksi paristakymmennestä artikkelista koostuvan compendiumin. Eli tiedoksenne siis, että kyllä täällä saa ihan oikeasti vähän opiskellakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti