Sivut

tiistai 7. helmikuuta 2012

Makuja ja elämyksiä

Tänään kirjoittelen hieman tavallista maistuvampia kuulumisia täältä Göteborgista. Viime päivät ovat pitäneet sisällään toinen toistaan erilaisempia makuelämyksiä ja kokemuksia, jotka kaikki ovat olleet vähintäänkin yhtä mieleenpainuvia. Tässä siis teillekin hieman maistiaisia viikon tunnelmista.

Wine & Dine häikäisevässä Börsenissä

Tiistai-iltana Göteborgin kaupunki toivotti meidät vaihtarit tervetulleeksi kaupunkiin tarjoamalla viiniä ja pientä purtavaa upeissa puitteissa. Wine & Dine -nimellä kulkeva tilaisuus järjestettiin kaupungintalolla, joka tunnetaan täällä alkuperäisen käyttötarkoituksensa mukaan myös nimellä Börsen. Oli mahtavaa päästä tutustumaan tähän kauniiseen, vuonna 1849 valmistuneeseen rakennukseen, joka oli jo itsessään näkemisen arvoinen, viini ja ruoka olivat vain plussaa.
Amerikkalaisvaikutteinen kahvihetki sekä vaihtareiden International dinner

Haga Nygatalla sijaitsevassa Café Husarenissa perinteinen ruotsalainen kanelipulla on imenyt itseensä melkoisen määrän amerikkalaisvaikutteita ja kasvanut lautasen kokoiseksi. Nämä valtavat kanelipullat tunnetaan myös nimellä hagabulle, ja niitä voi löytää useammastakin kahvilasta ympäri Göteborgia. Hagan Café Husaren on kuitenkin kuulemani mukaan juuri se paikka, josta alkuperäinen hagabulle on lähtöisin. Tämä pulla maistuu parhaalle kavereiden kanssa jaettuna.

Torstai-iltana järjestettiin puolestaan yliopistolla International Dinner, joka olikin ehdottomasti yksi viikon kohokohdista. Jokainen illallisvieras toi mukanaan jonkin perinteisen ruokalajin tai makeita leivonnaisia omasta maastaan, joten pääsimmekin maistelemaan illan aikana yhtä sun toista eksoottista ja tutumpaakin herkkua. Suosikkejani olivat ehkäpä espanjalaiset tapakset, kiinalaiset dumplingsit tai hollantilainen suklaakakku. Veriletut taisivat olla ainoa ruokalaji, jonka kiersin suosiolla kaukaa. Itse kiikutimme suomalaisen vaihtarikaverini kanssa paikalle Fazérin ruisleipää kylmäsavulohitäytteellä.

After work on ainoa oikea tapa aloittaa viikonloppu Göteborgissa

Perjantai on viikon paras päivä siksi, että silloin alkaa viikonloppu, mutta myös siksi, että silloin vietetään after workia. After work kuuluu erottamattomana osana göteborgilaiseen perjantainviettoon ja joka viikko lukuisat baarit ja ravintolat ympäri kaupunkia tarjoavat pientä suolaista purtavaa juoman hinnalla. After workit alkavat yleensä klo 16-17 ja paikalle on syytä mennä hyvissä ajoin, sillä nämä tilaisuudet todellakin ovat suosittuja – eikä syyttä.

Viime perjantaina vietimme vaihtariporukalla after workia Linnéstadenissa sijaitsevassa Rumpanbarissa, josta löytyikin (ehkä hieman epäilyttävästä nimestä huolimatta) paras tähän mennessä testaamani buffet. Buffetin 59 kruunun hintaan sisältyy lasi viiniä, olut, siideri tai alkoholiton juoma sekä kaikki seisovan pöydän antimet. Tässä paikassa perinteisen pienen suolaisen lisäksi buffetista löytyi muun muassa pastasalaatteja, uuniperunoita, lihamureketta, kermaperunoita ja pizzaa. Lisää juomaa saa ostettua ensimmäisen lasin jälkeen 29 kruunulla. Suosittelen!
Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti