Sivut

torstai 16. helmikuuta 2012

Sunnuntai saaristossa

Viime sunnuntaina täällä Göteborgissa oli aivan ihanan keväinen ja aurinkoinen päivä, ja sen kunniaksi suuntasimmekin vaihtariporukalla haistelemaan hieman saariston tuulia. Tämä oli siis ensimmäinen vierailuni saaristossa, muttei todellakaan se viimeinen. Nyt tuntuu siltä, etten millään malttaisi odottaa hieman lämpimämpiä päiviä ja kunnon saaristokierrosta piknic-kori käsivarrella.
Ensimmäisen saaristoreissumme määränpäänä oli Brännö, joka on yksi Göteborgin saariston suurimmista saarista. Saarelle pääsee helposti ottamalla ensin raitiovaunun Saltholmeniin ja jatkamalla sieltä matkaa lautalla. Paikallisen julkisen liikenteen eli Västtrafikin matkakortti käy kätevästi myös lautoilla, joten saaristomatkailu on täällä myös mukavan edullista. Brännön saarella tuntui kuin aika olisi pysähtynyt, ja tunnelma oli aivan toinen kuin puolen tunnin matkan päässä Göteborgin keskustassa. Hieman rempallaan olevat punaiset talot, kapeat kadut ja pienet maatilat olivat kuin suoraan vanhasta elokuvasta. Saarella ei juurikaan ole autoja, mutta skoottereita kylläkin. Kesällä saarelta voi myös vuokrata polkupyörän, jolla pääseekin varmasti näppärästi tutustumaan saaren jokaiseen kolkkaan. 
Kyllä – saaristossa todellakin on taikaa. Voi että, miten pidinkin tästä paikasta.

2 kommenttia:

  1. Oho, bongasin itseni kuvasta! :) Mäkin kirjoittelen blogia tästä Göteborgin vaihtariajasta. Kiva vertailla kokemuksia!

    VastaaPoista
  2. Hih, oikein bongattu! :) Tosi hauska oli lueskella tuota sun blogia, se menee mun lukulistalle jatkossakin ;)

    VastaaPoista