Sivut

maanantai 6. helmikuuta 2012

Göteborg International Film Festival

Göteborgissa on viime päivinä liikuskellut tavallista enemmän elokuvien ystäviä, sillä viime perjantaina täällä käynnistyivät 35. kerran järjestettävät kansainväliset elokuvajuhlat. Reilun viikon kestävä Göteborg International Film Festival on pohjoismaiden suurin elokuvafestivaali, jonne odotetaan tänäkin vuonna saapuvan noin 200 000 kävijää ympäri maailmaa. Elokuvateatterit ympäri kaupunkia esittävät näytöksiä aamusta iltaan, minkä lisäksi ohjelmaan kuuluu myös monenlaisia elokuva-aiheisia yleisöluentoja, juhlia ja tapahtumia. Festivaalien arvostetuista Dragon Award -palkinnoista kisaa yli 400 teosta 80 eri maasta. 
Piipahdin festivaaleilla ensimmäistä kertaa eilen, kun suuntasimme parin saksalaisen vaihtarikaverini kanssa katsomaan kovasti kehuttua ja festivaalisuosikit -listallekin päässyttä elokuvaa The Loneliest Planet, joka kertoo nuoren parin vaellusmatkasta Kaukasukselle. Täytyy kyllä sanoa, että The Loneliest Planetin taide ei aivan avautunut minulle, sillä mietin edelleen, mikä tämän äärimmäisen hidastempoisen elokuvan todellinen sanoma oikein oli. Georgian upeat maisemat ja Gael García Bernal onnistuivat kuitenkin onneksi pelastamaan elokuvaa sen verran, että siitä jäi kuitenkin ihan positiivinen jälkimaku. Ja kaikesta huolimatta myös itse festivaalivierailu oli kyllä ehdottomasti kokemisen arvoinen elämys.
Tänä iltana täällä Göteborgissakin muuten vietetään vaalivalvojaisia ja maistellaan runebergintorttuja. Jännittävää vaali-iltaa!

Kuva lainattu: giff.se

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti