Sivut

keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Juhannuskarkaus

oisin kuin olisi ehkä voinut olettaa, en viettänyt juhannustani Ruotsin maaseudulla kansallispukuun pukeutuneena ja juhannussalkojen ympärillä heiluen, vaan karkasin Osloon. En missään nimessä pakoillakseni ruotsalaisia juhannusperinteitä vaan siksi, että olimme varanneet liput lempparibändini Foo Fightersin konserttiin ja päätimme jäädä samalla viikonlopuksi tutustumaan kaupunkiin. 
Ruotsalaiset on niin söpöjä niiden juhannuksen kanssa. Tai ainakin ne, joiden kanssa minä olen juhannusta viettänyt. Vuosi sitten juhannukseeni kuuluivat juurikin kaikki yllä mainitut - maaseutu Dalarnassa, kansallispuku, juhannussalko ja tanssit. Ja se oli muuten aivan mahtavaa! 
Norjassa juhannuspäivä on aina 24.6., ja ilmeisesti juhannusaaton juhlia olikin vietetty jo torstaina, kun ne Suomessa ja Ruotsissa olivat päivää myöhemmin. Juhannukseen ei Norjassa myöskään liity vapaapäiviä, eikä se muutenkaan näkynyt Oslossa millään tavalla. Meidän juhannusaattomme eli perjantai oli normaali arkipäivä ja lauantainakin kaupunki oli todella vilkas.
 
Tukholmasta Osloon pääsee kätevästi ja edullisesti junalla, lentäen tai autolla. Me päätimme tehdä roadtripin poikaystäväni pikkuruisella kesäautolla, mikä olikin jo oma kokemuksensa sinäänsä. Automatka Tukholmasta Norjan pääkaupunkiin kesti noin kuusi tuntia ja vaikka Norjaan mentiinkin, ei maisemissa ollut paljon kehumista. Monta jätskitaukoa sekä hyvä seura ovatkin siis ehdoton edellytys tällaiselle automatkalle! 
Korkeasta hintatasosta huolimatta tykkäsin Oslosta kaupunkina kovasti. Shoppailla ei paljon tarvinnut, mutta kaupungissa riitti nähtävää muutenkin. Kaupunki on melko pieni ja kompakti, ja tärkeimmät nähtävyydet ovat kävelymatkan päässä toisistaan. Erityisesti hieman keskustan ulkopuolella sijaitseva valtava Vigelandsparken ja sen yli 600 ihmishahmoa esittävää veistosta ovat ehdottomasti näkemisen arvoisia!
Aurinko ja helteet ovat palanneet myös Tukholmaan ja tämä viikko onkin ollut tosi lämmin. Perjantaina vietetään harjoittelupaikkani kesäjuhlia, joten hauskaa yhdessäoloa työkavereiden kanssa ja tutustumista uusiin ihmisiin on siis tiedossa. Työpaikallani on muuten tosi kiva tapa järjestää kerran kuussa koko toimiston yhteinen After Work, jossa työpäivän päätteeksi on tarjolla pientä syötävää ja juotavaa, ja jossa vietetään yhteistä aikaa työkavereiden kanssa. Ruotsissa tuntuu muutenkin olevan vahva After Work -kulttuuri ja perjantaisin moni ravintola, kahvila ja baari tarjoaakin edullisia After Work -buffetteja viikonloppunsa aloittaville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti