Sivut

torstai 16. kesäkuuta 2011

Stockholm – kärlek vid första ögönkastet

Kun saa saman viikon sisällä kuulla, että on lähdössä ensin kesäksi työharjoitteluun Tukholmaan ja sitten vielä vaihtoon Göteborgiin, ei voi paljon muuta kuin hämmentyneenä todeta, että huh - vuosi tästä eteenpäin tuleekin sitten näyttämään tosi ruotsalaiselta! Iloiset uutiset saivat minut myös hyppimään, pomppimaan ja kiljumaan riemusta, kaivamaan AMK-aikaiset ruotsinkirjani esille sekä nostattivat pienen paniikin siitä, että näinköhän minä siellä pärjään.
Ja täällä sitä nyt ollaan.
Kolme viikkoa uudessa kaupungissa ja työharjoittelupaikassa on vierähtänyt uskomattoman nopeasti, ja olen aidosti nauttinut joka hetkestä. Sekä työharjoittelupaikka, harjoittelupaikan kautta saatu asunto että itse Tukholma ovat kaikki yllättäneet minut todella positiivisesti.
Tukholma on aivan äärimmäisen kaunis kaupunki, ja kesä varmasti paras aika vuodesta kokea sen syke. Aikaisemmat Tukholman vierailuni olivat rajoittuneet lähinnä Gamla Stanissa ja ostoskeskuksissa kiertelyyn, ja jos sinäkin kuulut tähän samaan suomalaisten viikonlopputuristien kuuluisaan ryhmään, voin vakuuttaa, että kaupungilla on toinenkin vähintään yhtä ihana puolensa.
Suurkaupungiksi Tukholma on myös yllättävän siisti ja liikkuminen paikasta toiseen on helppoa. Kivoja kahviloita, ravintoloita, sisustusliikkeitä ja kenkäkauppoja tulee vastaan liiankin monessa kadunkulmassa, ainakin jos sattuu kärsimään opiskelijan budjetista ja shoppailuaddiktista, kuten minä. :) 
Tukholmassa tapahtuu aina, eikä kaupunki tunnu hiljentyvän edes arki-iltaisin.
En ole koskaan aikaisemmin ollut kansainvälisessä harjoittelussa tai vaihto-oppilaana, ja edellinen työpaikkanikin ehti kolmen siellä vietetyn vuoden aikana muodostua tärkeäksi osaksi elämääni, joten ajatus maiseman ja työpaikan vaihdoksesta tuntui minusta ehkä vielä tavallistakin jännittävämmältä. Harjoitteluni on kuitenkin sujunut todella hyvin, ja alan jo pikkuhiljaa päästä työstä kunnolla jyvälle. Työtehtävät ovat juuri sellaisia kuin toivoinkin ja työkaverit iloisia, avoimia ja superystävällisiä. Toistaiseksi ainakin kaikki jännitys ja hermoilu on siis ollut aivan turhaa!
Tästä tulee varmasti ikimuistoinen kesä, jonka jälkeen olen taas monta kokemusta, taitoa ja ystävää rikkaampi.

Lopuksi on pakko vielä lainata Elina Nykänen Anderssonin kaupunkikuvausta Mondon matkaoppaasta:
Saanko esitellä: Tukholma. Hän on kaunis ja sosiaalinen, lahjakas ja elegantti. Hänellä on kansainvälinen tausta, tuttuja Irakista, Suomesta, Italiasta ja Turkista. Hänellä on muutama luuranko kaapissaan - 1960-luvun lähiöissä ei ole kehumista, ja joskus porttikonkien suojissa nukkuu kodittomia - mutta ilman kauneusvirheitä hän olisikin aivan liian täydellinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti