Sivut

maanantai 4. heinäkuuta 2011

Näköalapaikka

Tahtoisin kovasti päästä kokeilemaan jo jonkin aikaa Tukholmassa pinnalla ollutta villitystä nimeltä takvandring, joka antaa taatusti erilaista perspektiiviä kesäiseen kaupunkiin. Opastetuilla kierroksilla matkataan kävellen Riddarholmenin ja Gamla Stanin katoilla, ihaillaan upeita näkymiä kesäisestä Tukhomasta ja kuullaan samalla tarinoita kaupungin historiasta ja menneisyydestä. 
Kuulostaa ihan huikealta tavalta viettää aurinkoista vapaapäivää Tukholmassa sanon minä.
Kesällä kaupungin siluettiin kuuluvat olennaisena osana myös värikkäät kuumailmapallot. Tukholma on yksi harvoista kaupungeista, joissa kuumailmapallot ovat sallittuja ja niitä näkeekin taivaalla harva se päivä. Olisi varmasti ikimuistoinen elämys tutustua kaupunkiin ylhäältä käsin kuumailmapallon kyydissä.
Puolentoista tunnin kattovaelluksesta yhdelle hengelle maksettavaksi jää noin 700 kruunua ja kuumailmapallolennosta pankkitili tyhjeneekin sitten jo yli 1000 kruunun verran. Eli sen verran suolaisia hintoja minulle, että päätin tyytyä ihailemaan ylhäältä avautuvia näköaloja Slusseninissa.
Mutta eivät nekään kyllä yhtään hullummilta näyttäneet!
Slussenissa Södermalmin kaupunginosassa sijaitseva Katarinahissen vie vain kymmenellä kruunulla näköalasillalle jossa sijaitsee myös varsin hienolta ja kalliilta vaikuttava ravintola Gondolen. Itse hissi on tosin tällä hetkellä suljettuna, mutta näköalapaikalle pääsi ilmaiseksikin, kun käveli kadun toisella puolella sijaitsevat portaat ylös ja viiletti rohkeasti ylhäällä olevan ravintolan läpi sillan toiselle puolelle.
Ja ehkä ne kuumailmapallotkin näyttävät tarkemmin ajateltuna kauniimmilta kaukaa katsottun

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti