Sivut

keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Tuhat takeltelevaa sanaa taiteesta

Ajattelin, ettei valokuvauskurssin suorittaminen ruotsiksi todennäköisesti vaatisi niin valtavia verbaalisia ponnisteluja, ettenkö pärjäisi ihan hyvin nykyisellä kielitaidollani. Feltänkt. 

Meillä oli tänään ensimmäinen kesäkurssiini kuuluva kritiikkiseminaari, joka piti sisällään kolme ja puoli tuntia lähes tauotonta keskustelua taiteesta, valokuvauksesta ja sekä ryhmämme jäsenten kesän aikana toteuttamista henkilökohtaisista valokuvausprojekteista. Valokuvausprojektit olivat monen ryhmämme jäsenen päässä kasvaneet äärimmäisen filosofisiksi, yhteiskuntakriittisiksi ja maailmaasyleileviksi taideprojekteiksi, joista olisi kenties ollut hankala löytää sitä punaista lankaa, vaikka keskustelu olisi käyty suomeksi. Vietin siis aamupäivän aikamoisessa kielellisessä tulikokeessa ja suoraan sanottuna hetken mieli ottaa jalat alle ja juosta.


Kuva ei suinkaan viittaa sumuisen harmaaseen fiilikseen saati sitten taiteeseen, 
vaan on yksi kesän ensimmäisiä kurssitöitäni – siitä tuli aika kiva.

Mutta elossa ollaan! Selvisin koitoksesta ehjin nahoin ja kuin ihmeen kaupalla ilman ainuttakaan englanninkielistä sanaa. Sitä en tosin osaa sanoa ymmärsivätkö kanssakeskustelijani puoliakaan ajatuksistani, mutta toivon kuvien ja kapellimestarin lailla heiluneiden käsieni kertoneen enemmän kuin tuhat sanaa. Vaikka tilanne ei totta puhuen ollut mitä miellyttävin, olen todella iloinen siitä, että menin paikalle. Kaikesta jännityksestä ja takeltelusta huolimatta, tai ehkä juuri siksi, tunnen nyt oloni voittajaksi.

Seuraavaksi lähden juhannusmekon metsästykseen sekä Hasselblad Centeriin hakemaan inspiraatiota Ny Nordisk Fotografi 2012 -valokuvanäyttelystä, josta löytyy muuten myös erään kesäkurssimme ohjaajan, Thomas Berghin töitä. Näyttelyssä on mukana nuorten, kiinnostavien valokuvataiteilijoiden töitä Ruotsista, Suomesta, Tanskasta ja Norjasta. Näyttely on esillä täällä Göteborgissa 12.8. saakka, joten tässäpä samalla pieni vinkki myös kaikille Göteborgiin kesäreissulle suuntaaville.

Ihanaa ja aurinkoista juhannuksen aikaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti