Sivut

lauantai 2. kesäkuuta 2012

Rantaelämää

Göteborgissa on saatu viime aikoina nauttia helteestä ja auringon paisteesta. Aurinkoiset kesäpäivät ovat saaneet ihmiset ulos ja paljastaneet samalla myös kenties ne kaupungin parhaimmat puolet. Hyvä niin, sillä kevätlukukausi alkaa nyt olla virallisesti ohitse ja moni ystäväni viettääkin parhaillaan viimeistä viikkoaan Göteborgissa. Vaikka viime päiviin on mahtunut myös kipeitä jäähyväisiä, on vaihtokevään loppumista mahdotonta murehtia, kun samaan aikaan voi vielä kävellä ystävän kanssa pienen saaristokylän mukulakivikatuja picnic-kori käsivarrella. Viettää päiviä, jolloin kelloa ei katsota eikä tietokonetta avata ja mietitään, että tänään universumissa kaikki on hyvin. Päiviä, joiden jälkeen aurinko on piirtänyt kesän ensimmäiset rusketusraidat iholle.

Göteborgin saaristo on kesäisinä päivinä aivan uskomattoman upea ja antaa parhaimmat mahdolliset puitteet rennolle rantaelämälle. Valkoisia rantoja, kallioita, purjeveneitä, idyllisiä vanhoja taloja ja ennen kaikkea omaa rauhaa. Meri tekee minut onnelliseksi ja Göteborgin saariston tuuliset kalliot ovat vieneet viime päivinä sydämeni lopullisesti.Talvella teimme saaristoreissun läheiselle Brännön saarelle, mutta tällä kertaa suuntasimme hieman kaukaisemmille rannoille, Vrångön saarelle sekä Marstrandiin, joista jälkimmäisestä muodostuikin kerta heitolla uusi lempipaikkani Göteborgissa. Kaunis satama, valkoiset hiekkarannat ja aurinkoiset kalliot olivat kuin pieni pala taivasta. Vrångön saarelle pääsee helposti ottamalla ensin raitiovaunun Saltholmeniin ja jatkamalla sieltä matkaa lautalla. Marstrandiin matka on hieman pidempi, mutta ehdottomasti pienen vaivan arvoinen. Me matkasimme Marstrands hamniin autolla, mutta vaihtoehtona on ottaa esimerkiksi paikallisjuna Ytterbyn asemalle ja jatkaa sieltä matkaa bussilla.

Rantaelämän lisäksi viime päiviin on mahtunut paljon muutakin – lukuisia puistopiknikejä, kaupungilla kiertelyä, kevään viimeiset luennot sekä lyhyt, mutta onnistunut Tukholman reissu. Niistä kerron kuitenkin lisää vielä tuonnempana, sillä juuri nyt aion nauttia täysin rinnoin pienestä kesälomareissustani kotona Suomessa. Ihanaa olla pitkästä aikaa taas täällä. Ha de så bra!

2 kommenttia:

 1. Tosi kiva tää blogi! olen itse muutamassa Göteborgiin syksyllä niin tulee sopivasti lueskeltua paikkoja missä tulen ehdottomasti käymään. Mulla olisi pieni kysymys, pieni ja pieni miten sen nyt tarkalleen ottaa. Niin kuten sanoin muutan nytten syksyllä/loppu kesästä Göteborgiin niin osaisitko kerto internet osoteita mistä voisin etsiskellä vuokra asuntoja? En itse löydä millään sellaisia sivuja :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle, tosi kiva kuulla! :)

   Asunnonhakuilmoitukset päivittyvät varmastikin ahkerimmin Blocketiin (Blocket.se). Blocketin asuntoilmoitusten kanssa nopeat syövät hitaat, joten sivustoa kannattaakin vilkuilla useamminkin kuin kerran päivässä. Suosittelen myös ehdottomasti laatimaan sivustolle oman asunnonhakuilmoituksen – sitä kautta mekin löysimme nykyisen kotimme tammikuussa.

   Muita vuokra-asuntoja välitäviä sivustoja ovat esimerkiksi Andrahand.se ja Bopunkten.se. Nämä sivustot tosin toimivat siten, että jos löydät kiinnostavan ilmoituksen ja haluat ottaa yhteyden vuokranantajaan, sinun täytyy maksaa palvelusta. Myös Göteborgin kaupungin vuokra-asuntoja välittävä Boplats.se kannattaa tsekata. Opiskelijoille asunto löytyy yleisimmin SGS:n kautta (Sgsstudentbostader.se).

   Asunnonhaussa kannattaa myös huomioida, että Göteborgissa on hyvin yleistä, että vuokrasopimukset ovat määräaikaisia ja ns. "toisen käden sopimuksia", jolloin asunnon aikaisempi vuokralainen vuokraa sitä eteenpäin. Asunnonhaussa vaaditaan usein aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta katto löytyy varmasti pään päälle kun vain jaksaa olla aktiivinen. Tsemppiä asunnon etsintään ja lämpimästi tervetuloa Göteborgiin! Toivottavasti näistä vinkeistä on sinulle (ja muillekin Göteborgista asuntoa etsiville) apua. :)

   Poista