Sivut

tiistai 15. toukokuuta 2012

Päiviä maailmassa

Viime päivät täällä Göteborgissa ovat olleet jotenkin niin onnistuneita, että haluaisin muistaa ne aina. Tavallista elämää, ihania hetkiä ja timanttisia tyyppejä. Ollaan muun muassa löydetty uusi kiva kahvila, tanssittu, käyty live-keikalla ja reippailtu koko Stora Delsjön ympäri. Luennoillakin on ollut jotenkin tavallista mielenkiintoisempaa. Joka päivä tulen yhä varmemmaksi siitä, että täällä vietetyt päivät ovat todellakin olleet elämää isolla E:llä ja suurella sydämellä.
Tiesittekö muuten, että tänään on myös ollut A Day eli maailman valokuvauspäivä, kansainvälinen valokuvaustempaus, jossa ihmisiä ympäri maailmaa kannustetaan ottamaan kamera käteen ja tallentamaan arkeaan valokuviksi yhden päivän ajan. Valokuvat kerätään verkkoon inspiroivaksi kuvakokoelmaksi, jonka tarkoituksena on näyttää miltä maailmassa näytti 15.2.2012. Kuvia käytetään myös tutkimusmateriaalina ja osa niistä valikoituu mukaan lokakuussa julkaistavaan ”Päivä maailmassa” -kirjaan sekä erilaisiin näyttelyihin. Projektin takana on ruotsalainen non-profit organisaatio Expressions of Human Kind. Innostuin tästä ideasta sen verran, että minäkin päätin tämän päivän kantaa kameraa olallani ja lisätä aineistoon vilauksen tästä seesteisestä vaihtarin arjestani. (Alla olevien kuvien joukossa on tosin muitakin kuin valokuvapäivän otoksia.)

Tänään oli kyllä tosiaankin the day. Päivän kuvista ei ehkä paljastu maailmalle juuri se perinteisin arkeni, sillä pitkään hyvin kurissa pysynyt shoppailuintoni oli jo hetken karata käsistä. Mutta tiedättehän te miten onnelliseksi ihanat pienet paperikassit ja niistä paljastuvat aarteet voivatkaan ihmisen toisinaan tehdä! Materialistista, mutta totta. Hankimme tänään ystäväni kanssa aivan ihanat tiimikorvikset, jotka ovat nyt muistuttamassa meitä Göteborgissa vietetystä keväästä ja toisistamme. Ihanin ostokseni aikoihin! 
Kaupungilla kiertelyn ja kahvittelun lisäksi päivään mahtui hieman toisenlaisiakin hetkiä. Aloitin päiväni yliopistolla järjestetyssä mielenkiintoisessa aamupalaseminaarissa, joka käsitteli ruoan ja elitarviketeollisuuden vaikutuksia ilmastoon. Johtopäätös: pitäisi syödä vähän vähemmän lihaa ja enemmän kasviksia. Aamupalalla tarjotut hummus-voileivät olivat kyllä niin superhyviä, että sellaista vegeruokaa aion tehdä kotonakin. Seminaarin jälkeen tapasin ystäväni ja otimme suunnaksi Världkulturmuseetin. Museossa on parhaillaan esillä useampikin kiinnostava näyttely, kuten matkailu- ja maahanmuuttoaiheinen Destination X sekä kantaaottava Spelar Roll, joka teki ainakin minuun vaikutuksen. Museon matkaruletti tuli muuten siihen tulokseen, että meidän pitäisi seuraavaksi matkustaa Karjalaan huuhtomaan kultaa. Mä oon vähän toista mieltä.
Mutta nyt loppuu tämä turhanpäiväinen höpöttely, täytyy vielä ehtiä lukaista pari artikkelia huomista seminaaria varten. Huomisen jälkeen tapahtuukin taas, sillä edessämme on parin päivän road trip vuonojen maassa! Lähdemme siis torstaina poikaystäväni kanssa Norjaan retkeilemään, joten seuraavaksi saattekin sitten jälleen lueskella reissutarinoita, tällä kertaa varmasti hieman erilaisia kuin aikaisemmin. Mukavaa pitkää viikonloppua!

2 kommenttia:

 1. Hei Hanna!

  Löysin blogisi jokin aika sitten JYU:n vaihtoblogien listalta, ja olen sittemmin palannut tänne erittäin mielelläni. Rakastan blogisi kuvia ja tunnelmaa, ja voi kuinka ne nostavatkaan Ruotsi- ja Göteborg-kuumetta! Haluan siis kiittää blogistasi! :)
  Harkitsin itsekin vaihto-opiskelua Ruotsissa, mutta päädyin lopulta lähtemään tänne Saksaan. Ei huono ratkaisu sekään.

  Ihanaa vaihtoaikaa ja kesää!

  Terkuin Anne, vaihtarikollega JY:sta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Anne!

   Kiitos ihanasta kommentistasi! Kurkkasin myös sinun blogiisi ja tykkäsin kovasti reissutarinoistasi. Eikä tuo Saksakaan todellakaan huonolta vaihtoehdolta vaikuta – päinvastoin! Sieltä on sitä paitsi helppo tulla kotimatkalla vielä hetkeksi tänne Ruotsin puolelle! ;)

   Oikein ihanaa ja aurinkoista kesää sinnekin!

   Poista