Sivut

keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Asuntounelmia ja karua todellisuutta

Ihanan rauhallinen jouluviikonloppu on nyt takanapäin ja kuumeinen Göteborgin kodin metsästys on taas täydessä vauhdissa. Asuntotilanteemme on siis edelleen melko lailla epävarma, ja tällä hetkellä asunnonhakua tehdäänkin lähes kokopäivätyönä kahden hengen voimin. Toiveissamme olisi asunto, joka ei ole mahdottoman kallis eikä kohtuuttoman kaukana keskustasta. Mutta tässäkin tuntuu jo olevan ainakin yksi kriteeri liikaa.
Vinkkinä siis, että jos satut suunnittelemaan asunnon vuokraamista Göteborgista, kannattaa varautua siihen, että asunnonhakuun tarvitaan rutkasti aikaa, kärsivällisyyttä ja ripaus onneakin. Näiden lisäksi kannattaa myös muistaa olla terveellä tavalla varovainen, sillä asuntoilmoitusten joukosta löytyy valitettavasti myös monenlaisten huijareiden viestejä. Liian hyvältä kuulostavat ilmoitukset ovatkin yleensä liian hyviä ollaankseen totta.
Tilanne ei varmasti ole aivan yhtä haastava kuin Tukholmassa, muttei mikään ihan helppo homma kuitenkaan. Mahdollista se silti on, joten eiköhän se koti meillekin pian löydy. Asioilla kun tuntuu olevan tapana aina jotenkin järjestyä ja siihen luotan tälläkin kertaa.
Vaikka tuleva kotimme tuleekin varmasti olemaan aika kaukana yllä olevista kuvista, en malttanut olla liittämättä tähän yhteyteen kuvia unelmieni Göteborgin kodistaVoi että, miten kaunis! Haaveiluun ja sisustusinspiraation metsästykseen sopii täydellisesti kurkistus göteborgilaisen kiinteistövälittäjä Alvhemin kotisivuille. Ihanan vaaleiksi stailatut kodit sijaitsevat yleensä keskustan kauniissa vanhoissa kaupunginosissa Linnéstadenissa, Vasastanissaja Hagassa. Jos omistaisin paljon rahaa, asuisin täällä.
Mutta nyt yritän palata todellisuuteen ja jatkaa asuntoilmoituksiin vastailua. Onneksi loppuviikoksi on myös kaikkea mukavaa tiedossa, sillä tänä iltana hyppään laivaan ja suuntaan loppuvuodeksi Ruotsiin. Loppuviikon suunnitelmissa on ainakin ripaus kulttuuria, mellandagsreaa, rentoutumista maalla sekä uuden vuoden juhlintaa. Niin ja tietysti asunnonhakupuuhia – edelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti